Wskazania
- Cholesterol
Opis produktu:
Olej z pestek dyni otrzymywany jest poprzez tłoczenie na zimno pestek dyni. Ma charakterystyczną ciemnozieloną barwę i unikalny smak i zapach. Zawiera wielonienasycone kwasy tłuszczowe NNKT- niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe.
Czy wiesz, że?
Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe nie są syntetyzowane w naszym organizmie, muszą więc być dostarczane wraz z pożywieniem. Odgrywają bardzo ważną rolę, ponieważ obniżają poziom cholesterolu (działanie przeciwmiażdżycowe), działają również przeciwzapalnie, przeciwarytmicznie, przeciwzakrzepowo, wpływają pozytywnie na nawilżenie i elastyczność skóry, wzmacniają naszą odporność.
Składniki:
Olej z pestek dyni tłoczony na zimno
Wartość odżywcza |
100 ml |
Wartość energetyczna (energia) |
3393 kJ/825 kcal |
Tłuszcz, w tym: |
92 g |
– kwasy tłuszczowe nasycone |
17 g |
– kwasy tłuszczowe jednonienasycone |
31 g |
– kwasy tłuszczowe wielonienasycone |
43 g |
Węglowodany, w tym: |
0 g |
– cukry |
0 g |
Białko |
0 g |
Sól |
0 g |
Omega-6 (kwas linolowy) |
43 g |
Omega-9 (kwas oleinowy) |
30 g |
Sposób użycia:
Dorośli |
Olej z pestek dyni można stosować jako dodatek do surówek , zup sałatek, gotowanych warzyw i innych potraw na zimno. |
Środki ostrożności:
- Trzymać w temperaturze pokojowej
- Chronić od światła i wilgoci
- Trzymać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci
- Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na składniki preparatu
W przypadku jakichkolwiek wątpliwości w zakresie stosowania leku niezbędna jest konsultacja z lekarzem bądź farmaceutą. Powyższy opis nie stanowi ulotki dołączonej do leku, z którą należy zapoznać się przed zastosowaniem preparatu.